Real siguran u Ljubljani, Partizan ispustio pobjedu

Euroliga, 5.kolo

Real siguran u Ljubljani, Partizan ispustio pobjedu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida bez većih problema su u 5. kolu Eurolige savladali Union Olimpiju u Ljubljani rezultatom 89:76.


Real je bio bolji protivnik tokom kompletnog susreta. Nakon prve dionice imali su tri poena prednosti 21:18, ali su sjajnom igrom u drugoj četvrtini koju su dobili 25:17 na poluvrijeme otišli sa 11 razlike 46:35.

U nastavku se igrala nešto izjednačenija košarka. Real je mirnom igrom održavao prednost, a na kraju je i povećao prednost za dodatna dva poena za konačnih plus 13.

Rudy Fernandez je za Real ubacio 18 poena, a Dylan Page kod Olimpije 22.

Partizan je protiv Bamberga u Pioniru imao većim dijelom susreta prednost, ali su očajnom igrom u posljednjoj dionici dožživjeli novi poraz rezultatom 77:72.

Nakon tri četvrtine izgledalo je kako će izabranici Duška Vujoševića doći do pobjede jer su na ulasku u posljednju dionicu imali prednost od  sedam poena 62:55, ali su izgubili posljednji period 22:10, te je Bambergu pripala pobjeda. Do nje ih je vodio Bostjan Nachbar sa 19 poena, Casey Jacobsen je dodao 18, dok su kod Partizana Gagić i Lučić ubacili po 17 poena.


Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.