Real slavio u prvoj utakmici
Louis Bulock je ponovo bio najbolji igrač

ACB Liga doigravanje

Real slavio u prvoj utakmici

U prvoj utakmici play-offa ACB lige, košarkaši Real Madrida su pregazili DKV Joventut sa 79:62, i tako poveli sa 1:0 u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Real Madrid je sjajnom igrom u prvom meču četvrtfinala ACB lige savladao momčad DKV Joventuta. Kraljevski klub je od samog početka meča nametnuo žestok ritam koji igrači iz Badalone nisu mogli pratiti. Ponovo je prvo ime meča u redovima kraljevskog kluba bio Louis Bulock sa 14 poena. Felipe Reyes je odigrao sjajan meč u kojem je ostvario 10 poena i 8 skokova. Playmaker Raul Lopez je bio skroman što se tiče koševa, samo 4, ali je zato sa sjajnih 8 asistencija razigravao svoje suigrače. Hrvatski reprezentativac Marko Tomas je imao 9 poena. 
 
U redovima Joventuta prvo ime meča bio je Paul Ribas sa 12 poena, a solidnu rolu su odigrali Simas Jasaitis i Luka Bogdanović sa 10 odnosno 9 poena. Veliki hendikep za goste iz Badalone je bila rana povreda njihovog najboljeg igrača Ricky Rubia, koji je za malo vremena na parketu ostvario 2 poena i 2 asistencije. Ostali su odigrali daleko ispod svog nivoa. 
 
Real je cijelim tokom susreta imao visoku prednost koja je u 35. minuti iznosila čak 30 poena razlike, 78:48, ali su igrači DKV Joventuta u posljednjih 5 minuta meča napravili sjajnu seriju od 14:1, koja ih je dovela do ipak na kraju podnošljivih 79:62 za Real Madrid.
 
Druga utakmica na rasporedu je u Badaloni, a eventualna treća ponovo u Madridu za pet dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.