Recesija ništa ne može Euroligašima
Herrmann od sada s Teletovićem

Nema recesije u košarci

Recesija ništa ne može Euroligašima

Nevjerovatne cifre počele su se vrtiti i u košarci. Grčki Olympiakos je sve zakuhao prošlogodišnjim dovođenjem Josha Chilldresa, te najavom dovođenja Natea Robinsona. Danas su se na europskoj košarkaškoj pijaci desila dva velika transfera koji na najbolji način pokazuju da i košarkaši polako dolaze u prvi plan. Iako to nisu još ni približne cifre nogometašima, ipak se ovakve svari nisu mogle zamisliti do prije dvije godine.

Tau Ceramica je nakon Carla Englisha dovela još jedno veliko pojačanje. Walter Herrmann je NBA ligu zamijenio ACB ligom, a dres Detroit Pistonsa onim Tau Ceramice, te tako postao suigrač našeg Mirze Teletovića.

Argentinac je već imao priliku igrati u najjačoj europskoj ligi, i to u dresovima Fuenlabrade i Unicaja Malage, dok je u NBA ligi igrao za Charlotte i Detroit. S reprezentacijom Argentine je osvojio zlatnu medalju na olimpijadi u Atini 2004. godine. Njegovo veliko međunarodno iskustvo itekako će dobro doći mladom timu Duška Ivanovića.

U trenutku kad se Herrmann vraća u ACB ligu, ista ostaje siromašnija za jednu veliku zvijezdu. Naime, dosadašnji igrač Unicaje Thomas Kelati je potpisao ugovor sa grčkim Olympiakosom, kojem recesija izgleda ne može ništa.

Olympiakos je klub koji u ovom trenutku najbolje plaća u Europi. Amerikanac je prošle sezone u Euroligi imao prosjek od 12 poena po utakmici, a prije Malage igrao je za pojlski Turow, te belgijsku Dexiu Mons.

Novi francuski prvak ASVEL u Euroligu će ući jači za izvrsnog litvanskog beka Mindaugasa Lukauskisa koji nakon punih šest sezona napušta domovinu i matični Lietuvos Rytas s kojim je prošle sezone osvojio Eurocup.

Litvanski reprezentativac je bio na meti mnogih klubova, ali se odlučio za ASVEL iz razloga što će igrati Euroligu, ali prije svega što su i Francuzi odriješili kesu i sve bolje plaćaju prave zvijezde. Iskustvo igranja na OI i SP biće potrebno francuskom klubu u povratničkoj sezoni u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.