Reggie Miller primljen u Kuću slavnih

Legendarni šuter Indiane

Reggie Miller primljen u Kuću slavnih

Reggie Miller, NBA legenda i jedan od najboljih igrača Indiana Pacersa svih vremena, 7. septembra će biti primljen u kuću slavnih.

Miller, koji je cijelu NBA karijeru proveo u Indiani i za osamnaest godina, koliko je nastupao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, stekao je epitet jednog od najvećih šutera ove lige svih vremena. Naime od 1987. do 2005. godine, Miller je pogodio 2560 trica, a koliko je njegova izjava "smatram se najboljim šuterom ikada" blizu istine, statistike govore same za sebe.

Osim trica, može se pohvaliti i sa 25.279 postignutih koševa sa linije slobodnih bacanja, što je prosječno 18,2 po susretu. Postotci pogodaka su zadivljujući, 47,1% šuteva za dva poena, 39,5% za tri i 88,8% iz slobodnih bacanja.

Ključnu ulogu u dostizanju nivoa nevjerovatnog šutera je odigrala njegova godinu starija sestra Cherl, koja je igrala košarku na univerzitetu Southern California i bila Olimpijska pobjednica 1984, a za nju se govori se da je najbolja košarkašica ikad.
S njom je Reggie često igrao jedan na jedan i doživljavao poraze. Zbog toga što je tada bila visočija, jedina šansa mu je bila da šutira sa distance i tako je iskristalisao svoj šut još u ranim fazama karijere.

Legendarni šuter je pet puta je učestvovao u All-Star utakmicama, osvojio je naslov svjetskog prvaka 1994., olimpijskog prvaka 1996. godine s reprezentacijom SAD-a, a zanimljivo je da nikada nije osvojio prsten NBA prvaka.

Pored uspjeha na terenu, Miller je bio poznat i po svađama, psovanju a nije mu bilo problem ni obračunati se sa šakama, pa makar na drugoj strani bio veliki Michael Jordan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije