Regionalna liga je donijela kvalitetu
Regionalna liga privlači publiku u dvorane

Ivan Velić, trener HKK Široki Eronet

Regionalna liga je donijela kvalitetu

Ovih dana ponovno je postala aktualna priča o osnivanju nogometne regionalne lige, što je pobudilo veliko zanimanje u javnosti.

U Ljubljani je nedavno održan sastanak čelnika šest nacionalnih nogometnih prvenstava, a dotaklo se i priče o regionalnoj ligi protiv koje UEFA nema ništa protiv.

Košarkaške ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore već devetu sezonu igraju regionalnu ligu. BiH ima dva predstavnika, sarajevsku Bosnu i Široki Eronet u kojima ističu da je regionalna liga donijela puno toga.

Trener momčadi Širokog Eroneta, Ivan Velić, u razgovoru za SportSport.ba mišljenja je da je liga kvalitetna, da je puno pozitivnog donijela BiH košarci i ekipama koje u njoj nastupaju,ali ujedno ističe i važnost nacionalnog prvenstva na koje ne smijemo zaboraviti i koje moramo učiniti jačim.

„Mislim da  je regionalna liga donijela jednu veliku kvalitetu. Ekipe poput Cibone,nekada Maccabi i svih srpskih ekipa, da nije ove lige, publika ne bi vjerojatno mogla ni gledati, stoga tu nema spora da je ona za grad i klub donijela puno dobra“, rekao je trener Širokog Eroneta Ivan Velić za SportSport.ba.

„Što se tiče same kvalitete lige, tu nema ništa sporno, ja se slažem s time da je NLB liga među četiri najkvalitetnije lige u Europi. To pokazuju rezultati samih ekipa u Europi, Partizana i Cibone u Euroligi, ovih ekipa u ULEB kupu te FMP-a i  Zagreba u EuroChallenge-u, tako da je izrazito jaka ova liga“, rekao je Velić.

„Ja bih istakao da i nacionalna liga treba biti puno jača i da joj se mora dati više važnosti. Ali da ona buda jača moraju sve strukture dati svoj dio. Primjer nam mogu biti Srbi gdje su na završnici Kupa sve karte rasprodane, imaju odličan rad sa mladima,drže košarku na visokom nivou i zato su njihove ekipe jake i kvalitetne. Dok recimo kod nas se u startu Kup zapostavlja jer kao ne daje sport ništa,ali ne možemo uvijek očekivat da sport daje, nekad i mi moramo dati sportu nešto. Košarka je sport broj jedan u BiH i sigurno je dala najbolje rezultate i trebamo svi gurati da ide naprijed “, dodao je trener Širokog.

„Regionalna liga je puno toga dala i Širokom i BiH košarci, ali kažem još jednom treba usporedo gurati i nacionalno  prvenstvo.Problem je recimo kad juniori izađu iz omladinskog pogona, onda preskaču stepenicu. Trebaju igrati nacionalnu ligu prvo, a ovako ih moramo gurati u NLB ligi, a to je prezahtjevno za njih jer je liga jaka,a uspiju samo oni baš kvalitetni igrači“, rekao je za kraj Ivan Velić za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.