Rekord u broju takmičarskih selekcija za jedan košarkaški klub

KK Realway za historiju

Rekord u broju takmičarskih selekcija za jedan košarkaški klub

Sinoć je u Sportskoj dvorani Ramiz Salčin u Sarajevu upriličeno fotografisanje svih takmičarskih selekcija KK Realway. Reklo bi se standardne obaveze jednog kluba. Ipak, riječ je o događaju koji zaslužuje puno više pažnje, jer je KK Realway sinoć pokazao da sarajevska, ali i bh. košarka imaju svijetlu budućnost.

Naime, Realway je okupio svojih čak 10 selekcija za zvanično fotograisanje. Po tome je Realway rekorder - nijedan drugi klub pod okriljem KSBiH nema toliko takmičarskih selekcija.

Od najmlađih, do najstarijih - seniora, svi su strpljivo čekali da poziraju za timske fotografije.

Ne krije se u KK Realway da su ambicije da se seniori, čiji roster je popunjen izuzetno mladim košarkašima, koji trenutno igraju A2 ligu Jug u budućnosti pridruže bh. košarkaškoj eliti, ali je sinoć bilo jasno i da je fokus ovog kluba itekako i dalje na razvoju mladih košarkaša i radu sa djecom uopšte, naravno kroz školu košarke.

Tu su bile i tri ženske selekcije, na koje su u klubu izuzetno ponosni i žele u budućnosti i žensku košarku staviti u prvi plan.

Nakon što je fotografisanje završeno, kratko smo razgovarali sa predsjednikom KK Realway, Nedimom Džemićem. Kako bismo obavili razgovor nakratko smo morali napustiti samu dvoranu zbog graje desetina djevojčica i dječaka u dresovima KK Realway.

Realway danas i planovi za budućnost?

"Prije svega, hvala što ste došli. Definitivno je Realway postao brend ili sinonim za rad sa najmlađim uzrastima, sa djecom iz škole košarke. Međutim, kao što ste i vidjeli, zaista je naš fokus, posebno od ove sezone na podizvanju nivoa, odnosno povratku naših takmičarskih selekcija na nivo na kojem su bili prethodnih godina", istakao je Džemić, pa dodao:

"Sa druge strane, ovo danas je zaista jedan raritet, priča za ponos jer po prvi put jedan klub u BiH nastupa sa 10 takmičarskih selekcija, a to je naš KK Realway. Prvi put imamo i tri ženske takmičarske selekcije. Sve ovo je zaista kruna mukotrpnog rada u prethodne dvije godine u kojima smo sa četiri, broj takmičarskih selekcija podigli na šest."

Potražite više informacija na temu A2 liga jug:

U prvi plan ističete žensku košarku i ženske selekcije KK Realway. Čini se da je danas bh. ženska košarka na niskim granama i klubovi koji imaju kvalitetne muške seniorske ekipe nerijetko zapostavljaju ženske selekcije. Može li Realway u budućnosti biti spas za žensku košarku u BiH?

"Ako bih morao istaći dva osnovna motiva zašto smo krenuli sa ženskom košarkom, odnosno sa ženskim selekcijama to su sljedeći: Ogroman interes na svih naših 25 lokacija na kojima Realway radi, ogroman interes djevojčica, što derogira tu procjenu da ne postoji interes za žensku košarku - više od 150 djevojčica se upisalo u protekle dvije sezone. Druga stvar je što smo nažalost svjedoci da je ženska košarka nikada težoj situaciji. Imali smo nekada KK Željezničar koji je bio sinonim za žensku košarku, a koji danas praktički ne postoji... Naravno, teško je zamijeniti takve brendove, ali djevojčicama u ovom gradu trebamo ponuditi najbolje što možemo. Mislim da smo trenutno najkompetentniji, definitivno mislim da smo trenutno najstručniji da jedan takav projekat iznesemo do kraja", poručio je Nedim Džemić.

Top Komentari

Alpasinacxx
Svaka čast za KK Realway. Najbolji ste samo naprijed!
2 0
tbra
dobar posao do kadeta, poslije toga su neozbiljni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi