Rekordna noć Kawhija Leonarda
Foto: EPA

Leonard postavio play-off rekord karijere protiv Memphisa

Rekordna noć Kawhija Leonarda

Kawhi Leonard je na utakmici protiv Memphis Grizzliesa, u kojoj je San Antonio slavio rezultatom 96:82, postavio rekord karijere po broju ubačenih poena, kada je u pitanju play-off.

Sjajni Leonard, za kojeg mnogi smatraju da je jedan od najboljih odbambenih igrača u ligi, ponovo je pokazao da je odličan i u napadačkoj polovini. U drugoj utakmici play-off serije protiv Grizzliesa je ubacio 37 poena uz dobar šut iz igre , 9/14, Leonard je dodao i 11 skokova i dvije asistencije.

Ovime je postao prvi igrač Spursa nakon legendarnog Tima Duncana 2008. godine, koji je u jednoj play-off utakmici ubacio 35 i više poena i upisao deset, ili više, skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi