Repriza četvrtfinala Kupa BiH
Sloboda Dita favorit protiv SL IAT Leotara

Košarkaška Liga 13 BiH, 20. kolo

Repriza četvrtfinala Kupa BiH

U 20. kolu Lige 13 BiH za košarkaše u Tuzli će snage odmjeriti Sloboda Dita i SL IAT Leotar, ekipe koje su se nedavno sastale u Trebinju, u četvrtfinalu Kupa BiH.

Tada su Tuzlaci bili uspješniji pa se nadaju da će se i večeras u “Mejdan” radovati sa svojim navijačima.

“Utakmica sa Leotarom dolazi u nezgodno vrijeme jer poslije utakmice sa Vitezom nisu trenirali Lerić i Albijanić, a bilo je problema sa Jovanovićem i Peršićem", istakao je Senad Muminović, trener Slobode i nastavio:

"Ekipa je prepolovljena, ali tražim od igrača da pruže, ne sto, nego dvjesto posto svojih mogućnosti”, dodao je Muminović.

Ipak, derbi 20. kola odigraće u banjalučkom “Boriku” Borac Nektar i Zrinjski HTM. Meč je na rasporedu u nedjelju i biće debi Borislava Đakovića na klupi “pivara”.

U meču koji će “krojiti” donji dio tabele igraće Posušje i Vitez.

Parovi 20. kola
Hercegovac - Mladost (18 sati), Posušje - Vitez (19), Sloboda Dita - SL IAT Leotar (19), Borac Nektar - Zrinjski HTM (20). Slobodni su Igokea Partizan i Slavija.
Svi mečevi igraju se u subotu, osim utakmice u Banjaluci koja je na programu u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.