Rezovi u KK Bosna ASA BHT
Vučurović je u prošloj sezoni pružao mnogo bolje partije

Raskid ugovora sa Vučurovićem i Češkovićem

Rezovi u KK Bosna ASA BHT

“Nakon predstave koju smo pružili, jasno je da se u ekipi mora napraviti rez. Sebe vidim kao najvećeg krivca za loše partije koje pruža ekipa i u narednim danima razgovaraću sa ljudima u klubu o promjenama koje se moraju napraviti.”, rekao je Vlada Vukoičić netom poslije vjerovatno i najgore predstave koju je Bosna pružila u poslijednjih pet godina.

U neugodnom tajcu u press salonu u Zetri, Vukoičić je tako najavio mogućnost ostavke, apostrofirajući vlastitu odgovornost za rezultate, ali što je još važnije i igru koja je daleko od onoga što se u Sarajevu očekuje. Mučna atmosfera sa pressa i evidentno odbijanje pristunih da prihvate odlazak jednog od rijetkih omiljenih trenera Studenata nakon tačno jedne godine, očigledno se prenijela iz Zetre u urede u Hamze Hume 2. Uprava sarajevskog kluba ostavku trenera nije prihvatila, ali jeste činjenicu da se u ekipi nešto mora promijeniti ukoliko se bordo tim želi odlijepiti sa začelja tabele.

Nekada "kao sevdalinka", danas uspavanka


U susretu sa Širokim, Bosna je bila potpuno inferiorna u skoku, šuterima bi i bačva bila preuska da kroz nju probace loptu i dođu do poena, a mučne akcije koje su Studenti pokušavali odigrati uglavnom su završavane stihijski bez nekog stvarnog reda na terenu. Možda i jedina sreća za bordo tim bila je u tome što ni gosti nisu pokazali zavidno košarkaško znanje, pa sa -11 koje su Sarajlije na kraju “El classica” izvukli, domaći navijači mogu biti i više nego zadovoljni. Kakva su se samo “uzbuđenja” dešavala na parketu Zetre ovog petka najbolje je okarakterisao aplauz gledaocu koji je zaspao na tribinama i probudio se tek kada je dvorana bila poluprazna.

Vučurović i Češković odlaze iz Sarajeva


U takvoj atmosferi teško bi bilo izabrati igrača koji nije podbacio, a u mašini koja ne funkcioniše uperiti prst u točkić koji ne radi. Međutim, ako je do sada Šehović nosio ekipu, Jovanovića nesretna povreda odvojila od terena, Ivanović zaradio kredite u prošloj sezoni i polako se uigrava, a Pašaliću, Đurasoviću i Zimiću možemo još jednom oprostiti mladost, onda za nastupe Vučurovića i Češkovića teško možemo naći riječi opravdanja.

Češković se nije uspio izboriti za mjesto u timu StudenataVjerovano su tako razmišljali i čelnici Bosne kada su sa ovom dvojicom igrača sporazumno raskinuli ugovor. Crnogorac Vučurović u Bosnu je stigao iz Igokee gdje je pružao odlične partije i bio jedan od glavnih strijelaca ekipe. Međutim, u Sarajevu nije uspio pronaći svoju igru. S izuzetkom nekoliko partija u kojima je bljesnuo i pokazao da se zaista radi o kvalitetnom igraču i koje su ga vjerovatno i do danas držale u ekipi, Vučurović u bordo dresu nije bio na nivou. Samo u ovoj sezoni, igrač čiji je glavni zadatak da prijeti iza linije 6’25 u sedamdeset minuta provedenih na trenu gađao je 12 trica i pogodio samo dvije, obje na istoj utakmici. Ni Matija Češković nije odigrao ulogu zbog koje je stigao u Sarajevo. Češkovićev napadački učinak ostao je skroman, a u organizaciji igre nije se pokazao kao pouzdano rješenje.

Odlukama za prekid saradnje sa ovom dvojicom igrača teško se šta može prigovoriti nakon svega što su prikazali u dresu Bosne. Ipak, ono što je činenica, a na šta je i sam Vukoičić skrenuo pažnju tokom svog posljednjeg obraćanja novinarima, je da se radi o igračima nivoa kojeg Bosna u ovom trenutku sebi može priuštiti. Oba igrača u Sarajevo su stigla sa solidnom reputacijom i teško je zamisliti da bi njihove zamjene, osim pozitivnog šoka, mogle donijeti veliku promjenu u igri.

Hoće li i ovo biti dosta?

Prvi rezovi su napravljeni, a gledajući dosadašnju igru, čini se da u Bosni ima još posla da se uradi. Tako nešto, diskretno je i najavljeno iz Hamze Hume gdje je naglašen stav da se na pojedinim pozicijama očekuje mnogo više od onoga što je do sada pokazano. Gledajući sa tribina, to se posebno može odnositi na centarske pozicije gdje od početka sezone bordo tim škripi i u odbrani i u napadu. Sam podatak da su Studenti u posljednjem meču izgubili bitku pod svojim košem (Široki je imao više ofanzivnih, nego Bosna defanzivnih skokova) dovoljno govori o ozbiljnosti problema.

Povredom Jovanovića, Bosna ima i velike probleme u organizaciji igre, a hoće li Kojadinović koji je bliže šuteru nego playu moći adekvatno začepiti rupu koja je nastala, ostaje da se vidi u nekoliko narednih utakmica. Obzirom da je Jovanovićeva povreda takva da ćemo ga teško gledati još jednom na terenu u ovoj godini, moguće je da je i ovo pozicija na kojoj će biti potrebno dodatno raditi.

Dva otkaza, vjerovatno su veliko upozorenje za ostatak ekipe koji će morati napraviti mnogo više nego do sada ukoliko u Zetri ne žele igrati samo za rodbinu i prijatelje. Još veće upozorenje dolazi samo jednostavnim pogledom na tebelu i raspored. Bosna je trenutno zadnja u regionu, a stižu susreti sa Partizanom, Cibonom, gostovanje ove sezone solidnom Heliosu, pa Hemofarm, Zadar…

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije