Ricky Ledo u Banvitu
Sjajni strijelac Ricky Ledo će ponovno odjenuti dres turskog kluba pošto je danas nakon osam utakmica u dresu Reggio Emilie potpisao za Banvit.

Nakon samo osam kola u Italiji

Ricky Ledo u Banvitu

Danas je prometno u turskom košarkaškom klubu Banvit iz Bandirme. Iz kluba je otišlo srpsko reprezentativno krilo Stefan Birčević koji se dogovorio s Telekom Bonnom iz Njemačke, a iz Reggio Emilie u klub je danas stigao sjajni strijelac Ricky Ledo.

Ledo je prošlu sezonu proveo u Anadoulu Efesu gdje je skupa s klubom imao razočaravajuću sezonu i krajem sezone napustio je turskog euroligaša. Početkom ove sezone stavio je potpis na ugovor s talijanskom Grissin Reggio Emiliom i u 8 odigranih kola imao fantastične brojke predvodeći listu strijelaca  tamošnjeg prvenstva s 23,5 koša po utakmici.

Ovaj 26-godišnjak iza sebe već ima velik broj klubova, a u NBA ligi nastupao je za Dallas Maverickse i New York Knickse, a Euroligu je osim u Efesu igrao i u dresu Baskonie. Po odlasku iz Efesa Ledo je promijenio dva kluba. Prvo se obreo u Wisconsin Herdu članu NBA Developement League iz kojega je otišao u portorikanski Vaqueros De Bayamon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi