Ricky Rubio se vraća na parket u decembru?

Španac nakon povrede ligamenata, konačno na parketu

Ricky Rubio se vraća na parket u decembru?

Rubio se povrijedio prošle sezone u susretu protiv Los Angeles Lakersa. U posljednjim trenucima susreta Španac je povrijedio križne ligamente koljena, nakon što je izašao da pomogne u obrani na Kobe Bryantu. 

Nakon povratka Kevina Lovea, Minnesota bi mogla biti u decembru jača i za Rickyja Rubija. Rubio danas ide na trodnevni pregled kod svog hirurga u Vail. Nakon te posjete u Wolvesima se nadaju da će Rubio moći početi sa zahtjevnijim treninzima. Rubiov povratak bio je zakazan za januar, a kako oparvak ide brže od očekivanog, moguće je da sjajnog Španca na terenu vidimo i prije Božića. 

 

Rubiov povratak sigurno raduje i trenera Minnesote Ricka Adelmana: 

 

"Prošle sezone, kada je bio zdrav, odlično je obavljao defanzivne zadatke i bio stalna prijetnja za playmakere protivničkih timova. Bio je među top 5 kradljivaca lopte prošle sezone. Tim sa njim igra mnogo bolje u obrani i njegov instinkt će nam mnogo pomoći." 

 

Sposobnostima Rickyja Rubija zadivljen je i Kobe Bryant: 

 

"On je zaista odličan u defanzivi. Odlično čita igru i kretnje protivničkih igrača. Strpljiv je. Razvija se, a sa njim i njegovo samopouzdanje, kao i njegov skok šut. Ne znam zaista šta rade sa talentiranim igračima u Španiji. Ali šta god da rade, rade to izuzetno dobro." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.