Rimac: Šarić je naš lider

Cibona igra sve bolje

Rimac: Šarić je naš lider

Adnan Beganović

U okviru 17. kola ABA lige košarkaši Cibone su sinoć na domaćem terenu savladali Budućnost, a do bitne pobjede u borbi za završni turnir Vukove je predvodio Dario Šarić.

Mladi hrvatski košarkaš upisao je 18 poena, devet skokova i četiri ukradene lopte, a trener Cibone Slaven Rimac, otkrio je da je upravo Šarić najzaslužniji za dobre partije njegovih izabranika.

"On je nevjerovatno motiviran, želi sa ovom momčadi napraviti nešto veliko. Dali smo mu lidersku ulogu, objsnili mu šta od njega očekujemo i sada mora preuzimati odgovornost. Mora biti lider i kada nam ide dobro, ali i kada nam ide loše", izjavio je Rimac za hrvatske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije