Rivers donio pobjedu Khimkiju

Utakmicom u Moskvi otvoreno šesto kolo Eurolige

Rivers donio pobjedu Khimkiju

Khimki je večeras na svom parketu dočekao Fenerbahce, u prvom susretu šestog kola Eurolige. Gosti ne igraju u skladu sa očekivanjima. U prethodnom kolu doživjeli su katastrofu u Cantuu. Ovaj put su nesretno poraženi od Khimkija, 71:70.

Tim iz Istanbula je i u ovaj susret ušao desetkovan povredama, na parketu nije bilo možda i najboljeg igrača gostiju, Bo McCalebba. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš. Niti jedna ekipa nije mogla do osjetnije prednosti, a prvih deset minuta u svoju korist riješio je Fener, 18:17. Drugu četvrtinu Khimki otvara furiozno i već nakon par minuta dolazi do ubjedljive prednosti, domaćin pravi seriju 12:2, pa je na semaforu stajalo 29:20. Na odmor je Khimki otišao sa prednosšću, 39:29. 

 

U nastavku utakmice budi se Fenerbahce, ekipa Simonea Pianigianija igra mnogo bolje, pa je domaćin u posljednju četvrtinu ušao sa samo pet poena viška. Već nakon par minuta igre Fener se vratio potpuno u susret. Pet minuta prije kraja, gosti vode 61:60. Zadržao je Fenerbahce prednost do samog kraja, vodili su 70:69. Khimki je imao posljednji napad i Rivers je došao do skoka, nakon promašaja njegove ekipe u napadu, uputio šut, lopta je prošla kroz mrežicu, ali ostalo je nerazriješeno da li je Rivers uputio šut prije isteka vremena. Sudije su rekle da jeste i domaćin je slavio veliku pobjedu. Najefikasniji u redovima domaćina bio je upravo Rivers sa 14 poena, dok je Fridzon postigao 12. Kod gostiju iz Istanbula David Andersen je postigao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.