RK i KK Bosna odlaze u Zetru?
Košarkaši će po svemu sudeći i ovu sezonu početi u Zetri

RK i KK Bosna odlaze u Zetru?

Adnan Beganović

Još jednom, krenula je već toliko puta ispričana priča koju dobro poznaje svaki podstanar. Gazda je, čini se, povisio kiriju, a ni uslovi nisu što su nekada bili, kada je zakupac sav oduševljen razgledao ponuđeni prostor.

Vremena su se promijenila i onaj ko je nekada bio idealan saputnik, postao je neželjeni gost, suvišni balast. A sada je došao trenutak kada bi gost sreću trebao potražiti na drugom mjestu.

KK Bosna od povratka sa priprema ne trenira u Skenderiji, a po svemu sudeći u dvorani koja nosi ime velikana bh. košarke, Mirze Delibašića, neće biti mjesta za klub sa kojim je ostvario najveći uspjeh bh. klubskog sporta.

Sestrinski, rukometni klub, sarajevski hram sporta napustio je još davno i preselio u dvoranu “Ramiz Salčin”, na Mojmilu, a Skenderiju koristio samo za najznačajnije evropske utakmice. Ipak, ni za njih neće biti prostora u dvorani “Mirza Delibašič”, pa su sarajevski klubovi bili primorani potražiti novi dom.

Ruka spasa stiže iz Zetre, dvorane koja iako ima sve vrhunske uslove za održavanje sportskih manifestacije najvišeg nivoa, zbog udaljenosti tribina od parketa, ali i same dvorane od strogog centra grada, nije omiljeljena među sarajevskim navijačima. Ipak, klubovi nemaju mnogo izbora.

“To je 100% završeno!”, rekao nam je Tarik Smajlović, sekretar RK Bosna BH Gas. “Rukometni klub Bosna BH Gas sigurno će svoje utakmice igrati u Zetri.”

I košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom, već je pokrenuo proceduru za preseljenje u Zetru. Načelni dogovori već su postignuti, a tokom dana kompletna priča trebala bi biti i zvanično potvrđena. Podsjetimo, Bosna je već prije dvije sezone, tada zbog rekonstrukcije, sajma, ili čega već, prvu utakmicu ULEB kupa igrala i pobjedila pred nekih 4.000 gledalaca u Zetri. Hoće li olimpijska ljepotica ponovo donijeti sreću Studentima, teško je prognozirati, ali je sasvim izvjesno da ćemo saznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.