Roberts potpisao za Efes Pilsen

Partizan ostao bez ponajboljeg igrača

Roberts potpisao za Efes Pilsen

Nakon Lestera McCalebba, Partizan je ostao i bez drugog Amerikanca iz prošle sezone. Nakon što je McCalebb otišao u Montepaschi, Lawrence Roberts je danas otišao u Efes Pilsen.

Sada već bivši krilni centar Partizana potpisao je jednogodišnji ugovor s Efes Pilsenom kojeg će od naredne sezone s klupe voditi bivši trener Cibone, Velimir Perasović.

Roberts je pohađao Univerzitet Minnesota, igrao je još za Memphis u NBA ligi, Olympiakos, Crvenu zvezdu i Partizan.

Prošle sezone, u kojoj je Partizan osvojio ligu Srbije, NLB ligu, Kup Radivoja Koraća i stigao do Final Foura Eurolige, Roberts je bio jedan od najboljih igrača i sigurno je da je njegov odlazak veliki hendikep.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.