Robinson najbolji u zakucavanju

All-Star vikend

Robinson najbolji u zakucavanju

Adnan Beganović

Nate Robinson, 175 cm visoki razigravač New York Knicksa, treći put je osvojio nagradu za najbolje zakucavanje pa je tako ušao u istoriju kao prvi košarkaš kojem je to pošlo za rukom, dok je Paul Pierce bio najbolji u takmičenju šutiranja trica.

Nate Robinson u finalu zakucavanja pobijedio je igrača Toronto Raptorsa DeMara DeRozana. Robinsonu je pobjedu donijelo "reverse" zakucavanje nakon što je sam sebi dodao od table i uhvatio je u zraku. DeRozan je finalnoj rundi imao spektakularno zakucavanje. Naime, preskočio je saigrača iz Toronta Weemsa i zakucao, no ni to mu nije bilo dovoljno za trijumf.

Šest takmičara učestvovalo je u takmičenju šutiranja trica, a najviše razloga za slavlje na kraju je imao Paul Pierce koji je u finalnoj seriji postigao 20 koševa te tako pobijedio Stephana Curryja (17) i Chaunceyja Billupsa (14). Zanimljivo je da prvi krug nije prošao branioc titule Daequan Cook, kao ni Channing Frye i Danilo Gallinari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.