Roketsi kažnjeni zbog Howarda

Roketsi kažnjeni zbog Howarda

O. Lekić

Rukovodstvo košarkaške NBA lige kaznilo je ekipu Houston Rocketsa jer je prijevremeno objavila detalje usmenog dogovora s Dwightom Howardom.

Houston je kažnjen s 150.000 dolara jer je prekršio pravilo da se do srijede, 10. jula u javnost ne smiju objaviti detalji o transferima igrača. Usmeni dogovor s košarkašima bio je dozvoljen, ali Howard je već u petak nagovijestio da će za 88 miiona dolara potpisati za Houston Rocketse na četiri godine.

Tu informaciju su nedugo nakon Howarda potvrdili i zvaničnici kluba, direktor Daryl Morey i trener Kevin McHale, prenose agencije.

Howard se odlučio za Houstonovu ponudu koja je bila finansijski slabija od ponude Los Angeles Lakersa (118 miliona dolara za pet godina), a za 211 cm visokog centra također su se zanimali Dallas, Golden State i Atlanta.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.