Roko Čiklić u Grudama
Čiklić će biti veliko pojačanje za Grude

Grude se znatno pojačale

Roko Čiklić u Grudama

Prošle sezone su ispali iz lige, ali su ostali zahvaljujući istupanju Viteza, a ove sezone bi mogli napraviti neki i ozbiljniji rezultat. Iako su se okupili samo desetak dana pred početak novog prvenstva Grude će u nastavak sezone ući znatno jači.

Pred sam početak prvenstva za organizatora igre su doveli bivšeg reprezentativca naše zemlje Domagoja Pinjuha, a od sutra će biti još jači. Novi igrač Gruda je Roko Čiklić.

Čiklić može igrati na poziciji beka šutera kao i niskog krila, tako da su Grude dobile vrlo kvalitetnog i iskusnog igrača koji će u Ligi 12 sigurno značiti mnogo za hercegovački klub.

Čiklić je karijeru počeo u rodnom Zadru, dok je prošlu sezonu igrao za drugi zadarski klub Borik Puntaminku. U dresu Borika je imao statistiku 12 poena i 3 skoka po utakmici.

Grude su u jučer odigranoj utakmici drugog kola na svom terenu savladale ekipu Čelika rezultatom 57:56. U drugoj jučer odigranoj utakmici Lige 12 Borac je bio bolji od Mladosti sa 78:75, a u narednom kolu dolazi upravo dvoboj ove dvije ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.