Roko Rogić u Ciboni
Roko Rogić u prošloj sezoni je pružao sjajne partije u dresu sarajevskih Sparsa.

Bivši košarkaš Sparsa potpisao za hrvatskog viceprvaka

Roko Rogić u Ciboni

KK Cibona danas je objavila kako će do kraja sezone u njenom dresu zaigrati Roko Rogić, košarkaš koji je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih košarkaša sarajevskih Sparsa.

Ove sezone Rogić je nastupao za Hermes Analiticu koja se natječe u Prvoj hrvatskoj ligi te bilježio 18,7 poena i 7,2 asistencija što ga je činilo drugim strijelcem te prvim asistentom u najjačem razredu hrvatske košarke. Te brojke donijele su mu i prvo mjesto u poretku za najkorisnijeg košarkaša HT Premijer lige.

Cibona je radu prvog tima priključila i najboljeg košarkaša kadetske reprezentacije koja je ovo ljeto postala europskim prvakom Roka Prkačina, sina poznatog igrača Nikše, te nešto ranije do kraja sezone potpisala i sjajnog šutera Frana Pilepića koji je nekada nastupao i za HKK Široki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi