Roko Ukić pojačava Cedevitu
Foto: EPA

Pojačanje za hrvatski klub

Roko Ukić pojačava Cedevitu

M. Šljivak

Ekipa zagrebačke Cedevite mogla bi ući u novi sezonu znatno jača na poziciji playmakera.

Reprezentativac Hrvatske Roko Ukić veoma je blizu potpisa za ovaj klub. Ukićev agent Danko Drakulić, potvrdio je da se Cedevita interesuje za njegovog igrača, a već je održana prva runda pregovora sa trenerom Jasminom Repešom.

Ukić trenutno nastupa za grčkog velikana Panathinaikos, gdje je odigrao sasvim solidnu sezonu. Prosječno u HEBA ligi ubacuje preko šest poena, dok je na gotovo istom prosjeku poena bio i u Euroligi.

Roko Ukić će sasvim sigurno predstavljati veliko pojačanje za Cedevitu, koja će naredne sezone ponovo igrati u Euroligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.