Roko Ukić u Fenerbahceu

Euroliga

Roko Ukić u Fenerbahceu

Roko Leni Ukić je završio svoju NBA avanturu i uskoro se vraća u Evropu. Jedini hrvatski igrač u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u nastavku sezone nosiće dres turskog Fenerbahcea.

Roko Ukić nije bio u milosti trenera Skilesa u Milwaukee Bucksima koji mu nije davao mnogo prostora za igru. Kada bi mu dao da na parketu provede 20 minuta Roko bi ubacio 15 poena, što je dovoljan pokazatelj da posjeduje kvalitet.

Iako Roko još nije definitivno igrač turskog viceprvaka potvrda njegovog prelaska stigla je direktno od trenera Fenera Boše Tanjevića kojem je pravi play potreban više nego ikada.

Damir Mršić se nalazi u poznim igračkim godinama i više nije u mogućnosti na parketu provoditi mnogo vremena, dok je drugi play Will Solomon dobio otkaz zbog nediscipline.

Roko Ukić bi se u narednih nekoliko dana trebao preseliti u Istanbul, a njegov debi u dresu Fenera se očekuje u desetom kolu Eurolige. Njegovim dolaskom Fener postaje momčad u čijoj svlačionici će se govoriti većinom naš jezik.

Pored trenera Bogdana Tanjevića u klubu su još dvojica Bosnaca Damir Mršić i Emir Preldžić, Hrvat Gordan Giriček, a tu je i Mirsad Turkcan (Jahović) koji je iz Sandžaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije