Roma protiv Terama prekinula sa porazima

Lega-A, 12. kolo

Roma protiv Terama prekinula sa porazima

Pobjedom u gostima nad Teramom (64:67) u okviru 12. kola Lege-A, Roma je zaustavila negativan niz od  tri poraza. Nakon što su u tim porazima primali 89 i više poena odbrana je odigrana mnogo bolje. Cantu i Milano su igrali derbi, dok je Siena imala neplanirano "mučenje" sa Monferratom.

Teramo je utakmicu otvorio vodstvom od 5:0. Tokom prve četvrtine Roma smanjuje na 11:10, ali se ovaj prvi period završava sa pet poena prednosti za domaće (16:11).

Sredinom druge četvrtine, nakon uspješnog šuta za tri poena Nemanje Gordića, Roma prelazi u vodstvo (16:18). Igrači Terama su brzo nakon toga u starom ritmu tako da do kraja prvog poluvremena imaju prednost od šest poena (33:27).

Međutim, nakon deset minuta pauze na parket izlazi "nova Roma" koja treći period privodi kraju sa 9 poena razlike u njihovu korist u tih deset minuta  (9:18). U četvrtoj četvrtini izjednačeno je (22:22), ali je pobjeda, veoma bitna pobjeda otišla na stranu Rome, Gordića, Đedovića...

Kad smo već kod naših reprezentativaca, Nemanja Gordić je postigao 8 poena za 24 minute. Đedović se za 4 minute nije uspio upisati u strijelce na ovom susretu. Najefikasniji u sastavu Rimljana bili su Tucker sa 17 i Maestranzi sa 16 poena. U sastavu poraženih Amoroso je postigao 16 poena, Brown jedan manje.  

U derbiju ovoga 12. kola Bennet Cantu je na krilima Markoishvilija (17p, 6 sk.) bio uspješniji od Armani Milana (79:54).

Drugoplasirana Siena je protiv Monferrata imala zaista težak posao. Bilo je 88:86 ponajviše zahvaljujući 21. poenu i 8 skokova Andersena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti