Rondo još pet godina u Bostonu
Navijačima Bostona sada je mnogo lakše

NBA vijesti

Rondo još pet godina u Bostonu

Konačno se i to desilo. Boston i Rajon Rondo postigli su sporazum o produženju ugovora. Rondo je ušao u posljednju godinu važećeg ugovora i morao je potpisati ugovor, inače bi 1. jula sljedeće godine postao slobodan i neograničen igrač koji bi mogao birati klub.

Prema ESPN-u Boston i Rondo su dogovorili petogodišnji ugovor vrijedan 55 miliona dolara, odnosno 11 miliona dolara po godini.

Rondo je ušao u posljednju godinu svog rookie ugovora vrijednog 2,3 miliona dolara po sezoni, a u Bostonu su dugo razmišljali da li da potpišu novi ugovor s njim, prije svega zbog njegove budućnosti u klubu. Naime, kako je jedne prilike izjavio trener Celticsa njegovi kvaliteti nisu upitni, upitno je to koliko on može preuzeti odgovornost na sebe i biti novi vođa Bostona na parketu i van njega.

Svi glavni igrači Bostona, Garnet, Pierce, Allen i Wallace imaju preko 30 godina i oni nisu budućnost kluba. Zbog toga im je trebao neko ko će biti novi lider kluba u narednih desetak godina.

Nakon što ih je Rondo tokom utakmica predsezone i u prve četiri utakmice regularne sezone uvjerio da je postao veliki igrač od kojeg se mogu očekivati  velike partije iz noći u noć odlučili su da je to to i ponudili mu novi ugovor na pet godina.

Rajon Rondo je prošle sezone imao statistiku od 11,9 poena, 8,2 asistencije i 5,2 skoka po utakmici, a u početku ove sezone je još više popravio svoj prosjek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.