Rondo kažnjen s dvije utakmice

Nakon što je pogodio suca loptom

Rondo kažnjen s dvije utakmice

Branič Boston Celticsa Rajon Rondo kažnjen je s dvije utakmice zabrane nastupa zbog toga što je loptom pogodio suca u prsa nakon što je bio isključen u nedjeljnom 81-96 porazu na gostovanju kod Detroit Pistonsa, objavila je NBA liga.

Rondo je prvu utakmicu suspenzije odradio sinoć kada nije igrao protiv prvaka Dallas Mavericksa u utakmici koju je Boston izgubio sa 73-89, a neće imati pravo nastupa niti protiv trenutačno vodeće momčadi lige Oklahoma City Thundera u srijedu.



"Uvijek se razočarate kada se takvo što dogodi. Ipak, ovo je igra koja iziskuje mnogo emocija, a Rondo je reagovao nakon jedne pogrešne odluke sudaca", rekao je trener Bostona, Doc River, dodavši:

"Mogu vam garantovati da je zažalio nakon samo 30 sekundi i da je poželio da se nije dogodio taj incident."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti