Roy u Portlandu do 2015. godine

Roy u Portlandu do 2015. godine

Adnan Beganović

Najbolji košarkaš NBA momčadi Portland Trail Blazersa i dvostruki All-Star igrač, Brandon Roy, pristao je produžiti ugovor s klubom u kojem je 2006. godine započeo profesionalnu karijeru.

Prema riječima njegovog zastupnika Boba Myersa, Roy će s Portlandom potpisati ugovor do 2015. godine. Američki mediji navode da će produženjem saradnje ovaj košarkaš zaraditi 80 miliona dolara.

Roy trenutno zarađuje 4 miliona dolara godišnje, a navodno će nakon potpisa novog ugovora u prvoj sezoni zaraditi 10 miliona više, dok će na bazu od 14 miliona dolara svake naredne sezone zarađivati oko 10 posto više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.