Rubio: Ne znam hoću li igrati na EP, prioritet mi je NBA

Muči se sa povredama

Rubio: Ne znam hoću li igrati na EP, prioritet mi je NBA

Ricky Rubio ove sezone ima velikih problema sa povredama, pa je zbog toga njegov nastup na Evropskom prvenstvu došao u veliko pitanje.

Španac će zbog povrede članka lijeve noge propustiti preostaloh šest utakmica Minnesote do kraja NBA sezone, a i sam ističe kako nije siguran u nastup za svoj nacionalni tim.

"Imam poteškoća s povreama koje me prate još od novembra, tako da ne znam hoću li biti spreman za Eurobasket. Prioritet mi je da ozdravim i da se što bolje pripremim za narednu NBA sezonu. Važniji mi je klub od reprezentacije", rekao je Rubio.

Playmaker je ove sezone u dresu Minnesote odigrao samo dvadeset i dvije utakmice, a u prosjeku je bilježio 10,3 poena i 8,8 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti