Rubio potpisao za Barcelonu

Timberwolvesi na čekanju

Rubio potpisao za Barcelonu

Najveći mladi talenat Evrope, Španac Ricky Rubio potpisao je jučer šestogodišnji ugovor sa Regal Barcelonom. Osamnaestogodišnjeg beka na NBA Draftu izabrali su Minnesota Timberwolvesi, ali on nije želio otići iz Evrope.

Iako su još jučer američki mediji naveli da će Rubio potpisati vjernost Barceloni samo do 2011. godine, nakon čega ga očekuju u Minnesoti, oficijelna stranice Eurolige danas izvještava o šestogodišnjem ugovoru sa katalonskim gigantom.

Rubio u Barcelonu stiže iz komšijskog DKV Joventuta gdje je u 25 utakmica prošlosezonskog izdanja ACB lige postizao u prosjeku 9,8 poena uz 5,8 asisetncija. Iako je tek postao punoljetan, Rubio iza sebe ima karijeru ispunjenu uspjesima na kojim bi mu pozavdjeli mnogi već afirmisani košarkaši. Sa Olimpijade je sa svojom reprezentacijom ponio srebro, osvojio kup Španije, igrao je Euroligu, a ovog ljeta bio vjerovatno najzanimljivija košarkaška priča na starom i novom kontinentu.

“Dolazim u jedan od najboljih evropskih timova i sretan sam da ću učestvovati u najboljim takmičenjima.”, rekao je Rubio na predstavljanju novinarima. “Dolazim ovdje da osvajam titule. Još uvijek mi nedostaje ona za prvaka Španije i Eurolige.”, dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.