Rubio pregovara sa Knicksima
Ricky Rubio

Španac ne želi u Minnesotu

Rubio pregovara sa Knicksima

Košarkaš španskog Joventuta Ricky Rubio, kojeg je na NBA drfatu izabrala Minnesota, pregovara sa New York Knicksima.

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg NBA drafta napravila je Minnesota, koja je u tri izbora uzela sva tri playmakera!?

Trener Knicksa Mike D’Antoni, koji je stručnjak koji gaji evropski stil košarke, zainteresovan je za dovođenje “španskog dragulja”, a New York je spreman Minnesoti u zamjenu dati playmakera Natea Robinsona i krilnog centra Davida Leeja.

Čini se da Timberwolvesi na poziciji organizatora igre računaju na Johnya Flynna i Tya Lawsona, a da su Rubia uzeli samo zato što su unaprijed znali da za njega mogu dobiti nekoliko kvalitetnih košarkaša.

Osim toga, Rubio je odmah nakon drafta izjavio kako ne želi igrati u hladnoj Minnesoti, te da mu je želja da odmah bude zamijenjen negdje drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije