Rubio vodio Španjolce do ubjedljive pobjede protiv Dominikanske Republike

Furija hvata zalet

Rubio vodio Španjolce do ubjedljive pobjede protiv Dominikanske Republike

Reprezentacija Španjolske u pripremnoj je utakmici sinoć sa 102-70 pregazila reprezentaciju Dominikanske Republike i pokazala da je već sada blizu prave takmičarske forme.

Ricky Rubio s 20 poena za samo 20 minuta provedenih na parketu bio je najbolji u redovima pobjednika dok je Willy Hernangomez dodao 13. Dvoznamenkasti su još bili Marc Gasol s 12 i Juancho Hernangomez s 11 koševa.

Ronald Roberts Jr za Dominikance je ubacio 11 poena i to sve u prvom poluvremenu kao i Eloy Vargas. Eulis Baez dodao je 10 koševa.

Španjolci su utakmicu otvorili serijom 12-0 a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 51:35. Pri rezultatu 82:50 Furija je malo spustila nogu s gasa te je zadnja četvrtina protekla u egalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi