Rudolf Jugo dobio otkaz u Zrinjskom
Dojučerašnji (lijevo) i sutrašnji (desno) strateg Zrinjskog

Nakon tri uzastopna poraza

Rudolf Jugo dobio otkaz u Zrinjskom

I dok se pred važan meč Bosna - Zrinjski diskutovalo o ponuđenoj ostavci Vlade Vukoičića, puklo je na drugoj strani i otkaz je dobio trener Zrinjskog, Rudolf Jugo.

Kako se navodi na službenim stranicama mostarskog kluba, uprava je večeras razgovarala sa trenerom i dala mu otkaz sa željom da napravi pozitivan šok kod svojih igrača.

Otkaz Jugi dolazi nakon poraza od Širokog Eroneta na domaćem terenu rezultatom 75:86 i u trenutku kada "plemići" imaju skor od dvije pobjede i tri poraza, jednako kao i direktni konkurenti za plasman u Playoff - Sloboda, Borac i Leotar.

Do daljnjeg klub će sa klupe voditi dosadašnji pomoćnici Kristijan Marić, i legenda kluba, Jozo Prskalo, koji će svoj debi imati već sutra na gostovanju kod košarkaša Bosne u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.