Rudy Fernandez MVP trećeg kola Eurolige

Rudy Fernandez MVP trećeg kola Eurolige

Košarkaš madridskog Reala Rudy Fernandez najbolji je igrač trećeg kola Top 16 faze košarkaške Eurolige. 

Fernandez je u pobjedi Kraljevskog kluba protiv minhenskog Bayerna 111:87 učestvovao sa 24 poena, 5 skokova, 3 asistencije i jednom ukradenom loptom što mu je donijelo indeks vrijednosti 30. Najveći indeks u ovom kolu imao je Nenad Krstić iz CSKA (33), ali je njegov tim doživio poraz, pa je nagrada pripala Rudyju. 

Nenad Krstić je sa 27 ubačenih poena podijelio prvo mjesto najboljeg strijelca kola sa Partizanovim Bogdanom Bogdanovićem, a Yogev Ohayon iz Maccabija je sa 11 asistencija najbolji asistent kola. 

Nagradu za najboljeg skakača je podijelio čak pet igrača koji su imali po osam skokova (Lasme, Fotsis, Louvergne, Smith i Štimac), dok je Tibor Pleiss iz Laborala najbolji bloker kola sa tri blokade. Derrick Brown iz Lokomotiva je ukrao najviše lopti, njih pet. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.