Rusi kupuju i Netse
Mikhail Prokhorov je najbogatiji Rus u ovom trenutku

NBA vijesti

Rusi kupuju i Netse

Najbogatiji Rus Mikhail Prokhorov najavio je na svom blogu kako će u narednim danima postati vlasnik NBA momčadi New Jersey Netsa, a vrijednost za koju će kupiti Netse trebala bi iznositi oko 700 miliona dolara.

Nakon ulaska ruskih oligarha u nogomet izgleda da je došlo vrijeme da ruski tajkuni uzmu svoj dio kolača i od košarke. Možda će joj ponešto i dati.

Prokhorov će u narednim danima proći provjeru porijekla svog novca od strane komisije NBA lige, što je pravilo u ovakvim situacijama, a svi vlasnici klubova su taj postupak prošli ranije.

44-godišnji Mikhail Prokhorov je u decembru prošle godine u izboru magazina Forbes, izdanja za Rusiju, proglašen najbogatijim Rusom, a njegova vrijednost procijenjena je na 9,5 biliona dolara.

Ukoliko sve bude kako treba, promjena vlasnika kluba podudariće se s preseljenjem kluba iz New Jerseya u Brooklyn, gdje je napravljena nova dvorana i Netsi će svoje utakmice igrati tamo od sezone 2010/2011.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.