Rusi razbili Španjolce u zadnjoj pripremnoj utakmici prije SP
Fridzon će u odsustvu Shveda i Kulagina biti jenda od glavnih napadačkih opcija ruske selekcije

Furija ubacila samo 55 poena

Rusi razbili Španjolce u zadnjoj pripremnoj utakmici prije SP

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Mundobasketa košarkaška reprezentacija Rusije iznenađujuće je uvjerljivo savladala Španjolsku rezultatom 74-55.

Rusi su odigrali sjajno posebno u obrambenom dijelu gdje su moćnu selekciju Furije ostavili na samo 55 ubačenih poena a najbolji u Bazarevičevom timu bio je Vitaly Fridzon s 14 koševa dok je Andrey Zubkov dodao 11. 

Unatoč porazu Španjolci su barem imali najboljeg igrača susreta u Willy Hernangomezu koji je postigao 26 koševa dok je njegov brat Juancho dodao 12. Marc Gasol je zbog problema sa želudcem propustio ovaj meč dok je Scariolo odmarao Rudy Fernandeza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi