Sachetti popis za Mundobasket skratio za tri imena
Talijanski izbornik Romeo Sachetti otpisao je prve igrače sa spiska reprezentacije

Azzuri se spremaju za SP u Kini

Sachetti popis za Mundobasket skratio za tri imena

Nakon što su talijanski košarkašku selekciju nedavno snašle dobre vijesti u vidu toga da su liječnici dali zeleno svjetlo za nastup Danila Gallinarija na SP u Kini izbornik Sachetti skratio je popis igrača koji će nastaviti pripreme.

U ovo vrijeme treneri polako saopćavaju igračima koje vide kao prekobrojne u svojim timovima a zlosretna sudbina snašla je ovaj put Andreu Cincarinija iz milanske Olimpie, Michelea Vitalija iz španjolske Andorre te Riccarda Moraschinija iz Brindisija. 

Sachetti će do kraja priprema morati zahvaliti još trojici košarkaša i nadati se da će njegov roster ostati zdrav do početka SP. Talijani se na Mundobasketu nalaze u grupi D sa selekcijama Srbije, Filipina i Angole. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi