Sacramento u pripremnom meču savladao Phoenix

Prva kontrolna utakmica pred početak sezone

Sacramento u pripremnom meču savladao Phoenix

A. Haznadarević

NBA momčad Sacramento Kingsi, sinoć su savladali na domaćem terenu Phoenix Suns sa 102:96, u pripremnom susretu odigranom prije početka nove sezone najjače košarkaške lige svijeta.

Za obje ekipe bila je to prva kontrolna utakmica prije početka nove sezone. Za domaći tim DeMarcus Cousins je ubacio 21 poen i devet puta skočio, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Wesley Johnson s 18 poena, prenose agencije. 

 

U preostalim prijateljskim susretima Detroit je pobijedio Toronto s 101:99, Houston Oklahomu s 107:105, Minnesota Indianu s 84:70, San Antonio Atlantu s 101:99, a Portland je savladao Los Angeles Lakerse s 93:75. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.