Sada je i zvanično: Melo u Oklahomi

Pridružio se Westbrooku i Georgeu

Sada je i zvanično: Melo u Oklahomi

Carmelo Anthony je danas zvanično postao novi košarkaš Oklahoma City Thundera, čime je potvrđeno ono o čemu se već danima pričalo.

Na službenim stranicama Oklahome navedeno je da je Carmelo Anthony stigao iz New Yorka u zamjenu za krilnog igrača Douga Mcdermotta, Enesa Kantera i jednog picka Chicago Bullsa u drugoj rundi drafta 2018. godine.

Carmelo Anthony će u ovoj sezoni činiti pakleni trio Thundera zajedno sa Russellom Westbrookom i Paulom Georgeom, a neki čak predviđaju da bi se ova ekipa mogla boriti i za titulu prvaka.

Popularni Melo iza sebe ima bogato iskustvo igranja u NBA ligi u kojoj je proveo 14 godina, a čak deset puta je bio na All-Star utakmicama.

Najbolju sezonu je Anthony imao u sezoni 2012/2013. kada je bio prvi strijelac lige sa 28,7 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi