Sada je zvanično, Visanity će igrati i 22. sezonu!

Za historiju

Sada je zvanično, Visanity će igrati i 22. sezonu!

Legendarni "letač" iz Daytona Beacha davno je zacementirao svoje mjesto u priči o NBA ligi, ali bez košarke očigledno ne može, pa će i naredne sezone podsjećati ljubitelje najjače košarkaške lige na svijetu na neka ljepša, uzbudljivija vremena.

Danas je postalo zvanično - na sajtu NBA lige je objavljeno da je Vince Carter potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Atlanta Hawksima, te da će u dresu ove franšize igrati i naredne sezone.

Tako će Vinsanity, ukoliko odigra makar jednu utakmicu u novoj sezoni postati prvi košarkaš kojem je pošlo za rukom da zaigra u 22 sezone NBA lige. A ukoliko upiše nastup u drugom dijelu sezone, postat će prvi koji je igrao NBA košarku u periodu koji se "protegao" na četiri decenije.

Carter više nije, iako je i proteklih godina znao podsjetiti na svoje slavne dane, jedan od najuzbudljivijih, najekspolozivnijih, a u isto vrijeme najelegantnijih košarkaša u NBA ligi, ali je i dalje "rutiner" i odličan mentor mladim igračima - što su očigledno shvatili i u Atlanti.

Prošle sezone je Carter upisao 76 nastupa za Hawkse, devet puta je bio starter, a prosječno je bilježio 7.4 poena po utakmici.

"Najubojitiji" je Carter bio još davne sezone 2000/2001 kada je u dresu Toronto Raptorsa prosječno ubacivao blizu 28 poena po utakmici.

Jedan je od šest igrača u historiji NBA lige koji su u 10 uzastopnih sezona bilježili najmanje 20 poena, četiri skoka i tri asistencije po utakmici...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi