Sagadin novi trener KK Zadra

Smjena u Zadru

Sagadin novi trener KK Zadra

Nakon serije loših rezultata Zadra, otkaz je dobio Denis Pleslić umjesto koga je na mjesto šefa stručnog štaba imenovan Zmago Sagadin.

Zadar je jučer poražen u Trnskom, na gostovanju kod slabog Zagreba u okviru regionalne košarkaške NLB lige, te je Uprava kluba reagovala i uručila otkaz dosadašnjem treneru Denisu Plesliću, a za novog šefa stručnog štaba imenovala Slovenca Zmagu Sagadina.

Sagadin je do sada u karijeri vodio Olimpiju, Split, Crvenu zvezdu, Lietuvos Rytas i Anwil, a u Zadru bi sutra trebao biti i zvanično predstavljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.