Sakić napustio kormilo Jedinstvo BHT

(Ne)očekivana odluka

Sakić napustio kormilo Jedinstvo BHT

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva BHT u posljednja tri kola Lige za prvaka neće predvoditi trener Azur Sakić, koji je danas (ne)očekivano podnio ostavku na funkciju šefa stručnog štaba. 

Sakić je pokušao sa članovima Upravnog odbora pronaći rješenje ali je, kako kaže, bio prinuđen da podnese ostavku.

“Meni je žao košarkašica s kojim sam imao izvanrednu košarku, ali ja sam profesionalac i živim od košarke. Prema meni nisu ispunjena ugovorom definisane finansijske obaveze tako da nisam mogao nastaviti da radim. Problemi nisu od jučer, čekao sam da se situacija riješi na obostrano zadovoljstvo, ali nisam dočekao. Život ide dalje, a Jedinstvu BHT želim sve najbolje”, rekao je Azur Sakić.

Jedinstvo BHT je još uvijek u igri za tutulu prvaka BiH. U posljednja tri kola sastaju se sa Borcem, Mladim Krajišnikom i Željezničarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti