Samir Lerić potpisao za HKK Čapljina
Samir Lerić u protekloj sezoni nosio je kapitensku traku u Tuzli

Pojačanja za opstanak u elitnom društvu

Samir Lerić potpisao za HKK Čapljina

M. Skaka

Nakon odlaska iz tuzlanske Slobode, bivši reprezentativac BiH, Samir Lerić potpisao je jednogodišnji ugovor sa HKK Čapljina Lasta.

Košarkaški klub iz Čapljine za narednu sezonu izborio je mjesto u Ligi 12, a uz ambicije da klub zadrže u društvu najboljih, čelnici kluba odlučili su angažovati iskusnog centra. Uz Lerića, Čapljina Lasta zadržaće sve igrače koji su klub doveli do plasmana među 12 najboljih, a pregovara se i sa pojačanjima na pozicijama playmakera i šutera.

Tridesetšestogodišnji Samir Lerić (205) rođen je u Mostaru, a dres Bosne i Hercegovine nosio je na čak pet evropskih prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.