Samir Lerić potpisao za KK Bosna

Ugovor na jednu sezonu

Samir Lerić potpisao za KK Bosna

M. Skaka

Košarkaški klub Bosna u narednoj sezoni osloniće se na vlastite snage i u najvećoj mjeri na igrače koji su činili okosnicu tima i u prošloj sezoni, a za sada jedino pojačanje je iskusni Samir Lerić.

Veteran Samir Lerić trebao bi pružiti neophodnu dozu iskustva u mladoj ekipi Bosne. Nekadašnji bh. reprezentativac u prošloj sezoni nastupao je za KK Mladost iz Mrkonjić Grada, prije toga za Čapljinu i za Slobodu, u BiH se okušao i u redovima Slavije, a nastupao je i u Turskoj Sloveniji, Njemačkoj, Poljskoj, Crnoj Gori, Rusiji... Dres KK Bosne već je jednom nosio u periodu od 1998. do 2000. godine.

Visok 205cm, Samir Lerić igra na poziciji centra i krilnog centra.

Izuzev Lerića, KK Bosna pred početak naredno sezone, po svemu sudeći neće dovoditi nova pojačanja već će se pouzdati u igrački kadar iz prošle sezone.

"Za sada želimo zadržati okosnicu ekipe sa kojom smo završili proteklu sezonu.", rekao je za SportSport.ba, Admir Bukva, direktor KK Bosna. "Vjerujem da smo blizu dogovora sa svima, plate za prošlu sezonu su sve isplaćene, ostalo je da riješimo još neke bonuse i sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je sezona koja je iza nas kompletirana."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.