Šampioni se provukli: Olympiacos preko Efesa do Final Foura

Euroliga

Šampioni se provukli: Olympiacos preko Efesa do Final Foura

Midhat Šljivak

Košarkaši Olympiacosa posljednji su učesnici Final Foura Eurolige. Oni su večeras na svom parketu u Pireju u petoj utakmici četvrtfinalne serije savladali Anadolu Efes rezultatom 82.72,  te su na taj način sa ukupnih 3:2 u seriji prošli na završni turnir.


Efes je vodio gotovo cijelim tijekom prve četvrtine. Imali su u nekoliko navrata šest poena prednosti, ali je Olympiacos uspio da smanji zaostatak, te je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 23:21 u korist Efesa.

Gosti iz Istanbula su fantastično ušli u drugu četvrtinu. Serijom od 13:0 došli su do velikih 15 poena prednosti 36:21 na sredini druge dionice, ali je do poluvremena Olympiacos uspio smanjiti zaostatak. Na poluvremenu Efes je imao osam poena prednosti 41:33.

Održavao je Efes prednost sve do na dvije minute prije kraja treće četvrtine. Poenima Printezisa Olympiacos je nakon dugo vremena poveo u ovoj utakmici 52:50, a u interesantnoj završnici ove dionice ponovo je Efes okrenuo razultat u svoju korist, pa su u posljednju četvrtinu ušlli sa poenom prednosti 55:54.

Olympiacos je u posljednjoj četvrtini preuzeo utakmicu u svoje ruke. Imali su većim dijelom prednost koja se kretala oko pet razlike, a u posljednje dvije minute su ušli sa četiri razlike 73:69. Uspjeli su do kraja i sačuvati prednost, te su došli do pobjede koja im omogućava da brane titulu u Londonu.

Tim iz Pireja je do pobjede predvodio Visilis Saponoulis sa 19 poena, dok je Giorgios Printezis dodao 15 poena. Kod Efesa Jamont Lucas je ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti