San Antonio i Dallas slavili

NBA liga

San Antonio i Dallas slavili

Adnan Beganović

U noći iza nas odigrane su samo dvije utakmice u kojima su San Antonio i Dallas očekivano slavili protiv LA Clippersa i New York Knicksa.

San Antonio je rutinski došao do pobjede protiv slabih Clippersa (106:84). Posao je Spursima bio olakšan i zbog izostanka dvojice najboljih košarkaša Clippersa, Zacha Randolpha i Barona Davisa.

Clippersi su vodili na poluvremenu (44:43) ali u drugi dio utakmice Spursi ulaze ozbiljnije i na kraju zasluženo slave. Kod Spursa najbolji je bio Mason sa 18 poena, dok kod gostiju bolji od ostalih je bio Thorton sa 21 postignutim poenom.

Dallas je slavio protiv Knicksa (99:93) ponajviše zahvaljujući odličnim činkom Kidda i Nowitzkog. Kidd je postigao 16 poena i imao 7 skokova, dok je sjajni Nowitzki ubacio 10 poena i imao po 7 skokova i asistencija.

NBA liga, četvrtak:
San Antonio - LA Clippers 106-84 (Mason 18p, 5s / Thornton 21p, 5s)
Dallas - New York 99-93 (Kidd 16p, 7s, 4a, Nowitzki 10p, 7s, 7a / Duhon 24p, 7a, Lee 13p, 15s)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije