San Antonio na krilima Duncana i Parkera poveo u NBA finalu

Miami poražen

San Antonio na krilima Duncana i Parkera poveo u NBA finalu

San Antonio Spursi i Miami Heat sinoć su na Floridi odigrali prvi susret velikog NBA finala. Gosti su već u prvom susretu napravili veliki posao slavivši sa 92:88.

Spurse su do pobjede predvodili Tim Duncan sa 20 poena i 14 skokova i Tony Parker sa 21 poenom i šest asistencija. Odličnu partiju odigrao je i Kawhi Leonard koji je uz 10 skokova dodao i isto toliko poena.

LeBron James je bio najbolji pojedinac kod gostujuće ekipe sa 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija. Dwyane Wade je dodao 17 poena, dok su Bosh i Allen dodali po 13.

Naredni susret serije će se igrati također u Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.