San Antonio ponizio Lakerse, pobjede Knicksa i Warriorsa

New York i San Antonio na korak od druge runde

San Antonio ponizio Lakerse, pobjede Knicksa i Warriorsa

A. Haznadarević

Najjača košarkaška liga svijeta i ove noći nam je donijela tri susreta Play-off-a, a nakon novih pobjeda, ekipe New Yorka i San Antonija su došle na korak od plasmana u nastavak takmičenja. Warriorsi su s druge strane došli do prokreta nad Denverom.

Knicksi su savladali Boston Celticse sa 90:76, a Carmelo Anthony je predvodio njujorški tim sa 26 poena. Odmah iza njega se našao Fellton sa 15 poena i 10 asistencija, a 15 poena je postigao i Jay R. Smith. S druge strane je Griffin bio najistaknutiji sa 21 poenom i 9 skokova, dok je Paul Pierce postigao 17, a Garneth 12 poena.

 

San Antonio Spursi su doslovno pregazili Los Angeles Lakerse, nanijevši im najteži poraz u doigravanjima ikada, a rezultat je glasio 120:89. Tim Duncan je bio najbolji pojedinac sa 26 poena i 9 skokova, dok je Parker ubacio 20 poena uz 7 asistencija. U poraženom timu najbolju partiju je pružio Howard te postigao 25 poena, a Pau Gasol je došao do triple-double učinka sa 11 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

 

Borba između Denver Duggetsa i Golden State Warriorsa se nastavila, a sinoć su slavili Warriorsi sa 110:108. Predvodio ih je sjajni Stefen Karl sa 29 poena, a Jack je postigao 23. Sjajan je s druge strane bio Lawson, koji je postigao fenomenalnih 35 bodova, ali ni to njegovom timu nije moglo pomoći.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.