San Antonio preokretom do pobjede nad Dallasom
Foto: EPA

Odlična noć mladog Bryna Forbesa

San Antonio preokretom do pobjede nad Dallasom

San Antonio Spursi su došli do pobjede na gostovanju u Dallasu protiv Mawericksa rezultatom 102:89.

Iako tako nije izgledalo sve do početka treće četvrtine Spursi su na kraju slavili udobnom razlikom.

Naime, Dallas je vodio skoro od samog početka utakmice a prednost je polovinom druge četvrtine dostizala i 16 poena. Ali Suprsi polovinom trećeg perioda ubacuju u brzinu više i lagano privode kraju ovaj susret.

U Dallasu nije bilo posebno, napadački, raspoloženih igrača, pa je tako najefikasniji bio Dwight Powell sa svega  12 ubačenih poena. Osim njega jedini dvocifren je bio Yogi Ferrell koji je upisao 11 poena.

Kod Spursa je svoju noć imao Bryn Forbes koji do sada minute dobijao na kapaljku, a ovaj susret je iskoristio da pokaže svoj potencijal.

Forbes je ubacio 27 poena, te dodao tri skoka i šest asistencija.

Vrijedi dodati da je San Antonio igrao bez velikog broja startera, između ostalih i bez Leonarda i Aldridgea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi