San Antonio ubjedljiv, nove pobjede Washingtona i Houstona

San Antonio ubjedljiv, nove pobjede Washingtona i Houstona

A. Beganović

Washington Wizardsi i Houston Rocketsi se nalaze na korak do plasmana u četvrtfinale NBA doigravanja, dok su San Antonio Spursi poveli u seriji protiv Los Angeles Clippersa.

Nakon što su na domaćem terenu slavili dva puta, Houston Rocketsi su trijumfovali i u Dallasu (130:128), te su stigli na korak do plasmana u naredni krug doigravanja.

Harden sa 40 poena, te devet asistencija i Howard sa 13 poena, te 15 skokova su bili najbolji kod Houstona, dok su Nowitzki sa 34 poena te osam skokova i Elis sa također 34 poena i devet aasistencija bili najbolji kod Dallasa.

Do treće pobjede u seriji stigli su i Wizardsi. Nakon dvije gostujuće pobjede upisali su i prvu domaću u duellu sa Toronto Raptorsima. Slavili su Wizardsi 106:99, a do pobjede su ih vodili Gortat sa 24, Wall sa 19, te Pierce sa 16 poena. Kod Raptorsa su najefikasniji bili DeRozan sa 32, te Lowry sa 15 poena.

San Antonio Spursi nisu imali većih problema u domaćem duelu sa Clippersima. Slavili su Spursi 100:73, te su povelii u seriji sa 2:1, a do pobjede su ih vodili Leonard sa 32, te Diaw sa 15 poena, dok su Griffin sa 14, te Rivers sa 11 poena bili najefikasniji kod Clippersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.