San Emeterio MVP ACB lige

San Emeterio MVP ACB lige

Košarkaš Caje Laboral Fernando San Emeterio proglašen je od strane trenera, igrača, navijača i novinara za najkorisnijeg igrača španske ACB lige za ovu sezonu. 

San Emeterio je naslijedio prošlogodišnjeg MVP-a Tiaga Splittera, također igrača Caje Laboral, koji je kao i San Emeterio proglašen za najboljeg u prvom pojavljivanju u najboljoj petorci lige.

"Nisam mogao da sanjam da ću osvojiti ovaj trofej. U karijeri sam želio samo da stignem što dalje, ali mi na pameti nije bilo da mogu postati MVP najjače lige u Evropi, a sada taj trofej držim u rukama", rekao je suigrač našeg Mirze Teletovića San Emeterio.

Iza San Emeterija su ostali krilni centar Estudiantesa Nick Canner Madley i bek Gran Canarije Jaycoll Carroll. Naš Mirza Teletović je bio u konkurenciji za najbolju četvorku lige, ali nažalost nije izabran. 

U najbolju petorku lige su pored San Emeterija, Carrolla i Cannera još izabrani Marcelo Huertas iz Caje i Ante Tomić iz Real Madrida, otkrovenje sezone je centar Fuenlabrade Gustavo Ayon, dok je najbolji trener Xabi Pascual iz Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije