San Emeterio pogodio za pobjedu Caje u Tel Avivu

Euroliga

San Emeterio pogodio za pobjedu Caje u Tel Avivu

Midhat Šljivak

Košarkaši Caje Laboral savladali su kao gosti u Nokia Areni ekipu Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 71:70.

Caja je vodila većim dijelom prve dionice. Ipak, u samoj završnici serijom 6:0 Maccabi prelazi u vodstvo, te je nakon prve četvrtine domaći tim imao tri poena razlike 23:20.

Maccabi je imao vodstvo do četvrte minute u drugoj dionici 29:28, nakon čega je Caja preuzela sve konce utakmice. Serijom 8:0 su ponovo došli do prednosti koje su do poluvremena povećali na 12 razlike 44:32.

Novom serijom od 11:0 u trećoj četvrtini Macabi se vratio u utakmicu, a na kraju ovog perioda igre imali su šest poena prednosti 56:50. Caja je bolje otvorila zadnju dionicu, te je utakmica bila veoma neizvjesna do samog kraja. Serijom trojki Caja je ponovo prešla u prednost na više od dvije minute do kraja 69:67, a u sjajnoj završnici Caja poenima San Emeterija dolazi do pobjede.

Nemanja Bjelica je za pobjednički sastav ubacio 17 poena, dok je kod Maccabija Ricky Hickman ubacio 18 poena,a Širokobriježanin Darko Planinić 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.