Sani Bečirović pojačao Olimpiju

Dogovorena jednogodišnja saradnja

Sani Bečirović pojačao Olimpiju

A. Beganović

Sjajni slovenački košarkaš Sani Bečirović pojačao je redove Union Olimpije. Bečirović i Union Olimpija dogovorili su jednogodišnju saradnju.

Bečirović je u prošloj sezoni nosio dres talijanske Lottomatice, a izabran je za najkorisnijeg igrača regularnog dijela Evrolige.

U najeminentnijem košarkakom takmičenju prosječno je ubacivao 15 poena i imao u prosjeku po 3.5 dodavanja i skokova, dok je u talijanskom prvenstvu u prosjeku ubacivao 11.5 poena i imao 3.5 dodavanja. U sezoni 2006/07 nosio je dres slavnog Panathinaikosa s kojim je osvojio Evroligu.

Pored Olimpije, Lottomatice i Panathinaikosa nastupao je i za Fortitudo, Varese, Krku, Kinder, Maribor, Bistricu i Pivovarnu Laško.

Nakon što je potpisao ugovor s Olimpijom za slovenačke medije je istakao:

„Prezadovoljan sam što smo se uspjeli dogovoriti. Imao sam dosta inostranih ponuda ali sam se odlučio za Olimpiju, ponajviše radi Evrolige. Imamo dobru momčad koja će dostojno braniti boje Olimpije u svim takmičenjima.“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.